Magična akcija Zmajeva za drugi gol: Lulić pogađa za povećanje vodstva

Radiosarajevo.ba
Magična akcija Zmajeva za drugi gol: Lulić pogađa za povećanje vodstva
Prijateljska utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Albanije privukla je veliku pažnju javnosti, posebno zbog novih igrača kojima bi selektor Mehmed Baždarević večeras trebao pokloniti povjerenje.

Ipak, ova utakmica i pored toga opravdala je epitet sjajnog susreta, te smo već nakon desetak minuta meča vidjeli nekoliko sjajnih prilika na obje strane.

U svim tim prilikama uspješniji su bili gosti, koji su do prednosti došli u sedmoj minuti. Za Zmajeve je pogodio njihov kapiten Edin Džeko, koji je pogotkom sa bijele tačke upisao 50. gol u nacionalnom dresu.

Veliki broj prilika nanizat će bh. reprezentativci pred golom domaćih u narednom periodu, ali ništa od toga nije urodilo plodom sve do ulaska Stevanovića, koji je u 40. minuti zamijenio povrijeđenog Vranješa. Uskoro su Zmajevi zaigrali neku novu igru u napadu, te je nakon jedne maestralne akcije Lulić u 43. minuti povećao vodstvo BiH protiv Albanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije