Gibraltar uoči utakmice u Zenici: Nadaju se prvom bodu, strahuju od Pjanića

Anadolija
Gibraltar uoči utakmice u Zenici: Nadaju se prvom bodu, strahuju od Pjanića
/ Anadolija
Fudbalska reprezentacija Gibraltara održala je službenu konferenciju za medije na stadionu Bilino polje u Zenici pred susret protiv BiH u okviru 5. kola Grupe H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Jeff Wood, selektor Gibraltara, rekao je kako će navijači u Zenici biti iznenađeni igrom njegove reprezentacije.

"Reprezentacija BiH je kvalitetna i uprkos povredama i suspenzijama igrača ima dobre zamjene koje igraju u jakim europskim ligama. Znam da će moji puleni dati sve od sebe. Oni uživaju igrati pred velikim brojem navijača što im daje dodatnu motivaciju. Pričali smo i s igračima ekipa koje su igrale ovdje i rekli su da je atmosfera odlična", rekao je Wood.

Gibraltar još nema osvojenih bodova nakon četiri susreta, a u Zenici se nadaju prekidu negativne serije.

"Nadamo se prvom bodu. Protiv Grčke i Kipra postizali smo golove, protiv Kipra smo igrom bili blizu, a igrali smo s deset igrača", dodao je Wood.

Anthony Hernandez, igrač gibraltarske reprezentacije, rekao je kako u bh. reprezentaciji posebno cijeni Miralema Pjanića.

"Pjanić koji igra u sredini će biti opasan po naš tim, brzo trči i dodaje duge lopte, ali mislim da ćemo dobro parirati bosanskohercegovačkom timu", rekao je Hernandez.

Susret BiH – Gibraltar igra se u subotu, 25. marta na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije