FK Sarajevo: Zbog odluke Željezničara nećemo prodavati karte za derbi

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Zbog odluke Željezničara nećemo prodavati karte za derbi
Peripetije u vezi s prodajom karata za predstojeći vječiti derbi u Sarajevu još uvijek traju, te je danas stiglo i novo saopćenje iz FK Sarajevo, čija uprava poručuje da oni karte neće prodavati u Bordo Fan shopovima.

U saopćenju iz Uprave FK Sarajevo ovakvu odluku opravdavaju prvobitnom odlukom organizatora utakmice o broju ulaznica koje mogu dobiti navijači FK Sarajevo, koji iznosi 1090.

"FK Sarajevo očekivao je pozitivan odgovor na zahtjeve kluba u proteklim danima o povećanju broja ulaznica za naše navijače, kao i o uvjetima ulaska navijača na stadion, svjesni da se fudbal igra zbog navijača, te da sarajevski derbi nije isti bez prisustva navijača oba kluba. Također, FK Sarajevo želi istaći potpuno razumijevanje o odluci Udruženja navijača FK Sarajevo o nedolasku na subotnju utakmicu", stoji u ovom saopćenju.

Podsjećamo, odluka da će navijači FK Sarajevo karte za predstojeći vječiti derbi moći kupiti samo uz prilaganje lične karte, te da će na tribinama Grbavice moći prisustvovati samo 1090 simpatizera kluba s Koševa, izazvala je pravi rat saopćenjima.

Klubovi, navijačke skupine, pa čak i Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo raspravljali su o tome koliko je ovakva odluka ispravna, a čini se da će epilog svega biti utakmica kojoj će prisustvovati navijači domaćeg kluba, budući da se navijačka skupina Horde zla odlučila na bojkot ove utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije