FK Sarajevo osuđuje napad na igrače i stručni štab

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo osuđuje napad na igrače i stručni štab
U mjestu Stupari kod Lukavca sinoć iza 22 sata desio se incident u kojem je prema izvještaju Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona grupa navijača FK Sarajevo napala fudbalere i stručni štab tima s Koševa.

Fudbalski klub Sarajevo danas je osudio napad na autobus. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Po povratku ekipe prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo iz Bijeljine, gdje je naš tim odigrao utakmicu 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH desio se incident. Naime, autobus s igračima i članovima stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo napadnut je od neodgovorne grupe pojedinaca, te je izvršeno drumsko razbojništvo, koje, uz sreću, nije dovelo do bilo kakvih povreda ili gorih scenarija.

Autobus Bordo kluba, napadnut je kamenicama, konzervama alkoholnih pića i pretrpio je određena oštećenja u vidu razbijanja stakla, a napravljenu barikadu na cesti, uspio je zaobići vozač autobusa, spriječivši veći incident.

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje sinoćnja dešavanja, koja su za cilj imala narušavanje sigurnosti i zdravlja igrača i članova stručnog štaba FK Sarajevo, a o čitavom događaju upoznati su predstavnici lokalne Policijske uprave, koji su pokrenuli istragu o datom događaju. Također, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo izražava svoje žaljenje što je grupa navijača našeg kluba izabrala ovakav način izražavanja svog nezadovoljstva nastupima i rezultatima prvog tima, sa kojima svaki iskreni navijač ne može biti zadovoljan", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije