FK Sarajevo: Bordo tim će imati najmlađeg kapitena u historiji kluba

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Bordo tim će imati najmlađeg kapitena u historiji kluba
/ Marko Mihojević u timu FK Sarajevo (Foto: Fena)
Tokom priprema na Jahorini stručni štab FK Sarajevo zatražio je od svih igrača da se izjasne o novom kapitenu. Organizirano je glasanje, a prvotimci Bordo kluba za novog kapitena izabrali su Marka Mihojevića.

Tako će 21-godišnji defanzivac postati najmlađi kapiten u historiji kluba s Koševa. Mihojević je rođen 21. aprila 1996. godine u Trebinju, a prije tri godine je potpisao prvi profesionalni ugovor nakon što je prošao Akademiju FK Sarajevo.

"Izuzetna mi je čast ukazana od mojih saigrača. Velika je obaveza, odgovornost, ali i čast nositi kapitensku traku najvećeg kluba u državi. To je za mene ogroman motiv da pružam još bolje partije u dresu voljenog kluba", rekao je novi kapiten Sarajeva.

Mihojević je standardni član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući svojim borbenim nastupima na kraju protekle sezone dobio je nagradu Ismir Pintol navijača FK Sarajevo.

U proteklih godinu dana dva puta je proglašen za najboljeg igrača mjeseca, a u dresu prvog tima Sarajeva odigrao je 52 službene utakmice i postigao jedan gol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije