Faruk Kulović: Dosta toga nam ovisi od utakmice s Radnikom

Radiosarajevo.ba
Faruk Kulović: Dosta toga nam ovisi od utakmice s Radnikom
Pred sarajevskim Olimpicom težak je zadatak u nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa s Otoke fenjeraš je na tabeli sa svega devet osvojenih bodova, šest manje od desetoplasiranog Metalleghea.

U 19. kolu Premijer lige Olimpic će gostovati kod Radnika iz Bijeljine. Faruk Kulović očekuje tešku utakmicu u Semberiji.

"Mislim da imamo jednu jako tešku utakmicu i toga smo svjesni svi. Radili smo dosta dobro u ovom pripremnom periodu, a dosta nam ovisi od ove prve utakmice. Što se tiče igračkog kadra, imamo nekih poteškoća, ali mislim da ćemo sve sanirati. Neki igrači nam nisu na dispoziciji zbog rješavanja papirologije, ali bez obzira na to možemo pružiti dobar otpor i napraviti dobar rezultat", rekao je Kulović i dodao:

"Čuli ste i od igrača da je atmosfera dosta dobro. Tu ima novih igrača koji su ciljano dovedeni i koji su pojačanja. Uprava kluba je dovela doista kvalitetne igrače, neki imaju i reprezentativne nastupe. Od njih očekujem da će dati maksimum i da će s dosadašnjim kadrom doći do željenog cilja. Nama je u svakoj utakmici imperativ pobjeda."

Kulović će osluškivati i rezultate direktnih konkurenata za opstanak.

"Mi se isto bavimo i protivnicima. Čelik i Metalleghe imaju teške utakmice, no nama je prioritet naša utakmica, koja je također jako teška. Mi priželjkujemo da sve bude u našu korist. Probat ćemo napraviti dobar rezultat i krenuti kako treba", istakao je Kulović.

Šef stručnog štaba ekipe s Otoke neće moći računati na sve fudbalere.

"Uzelac, Džugurdić i Jovanović imaju problema s papirologijom. To je jedan od hendikepa. Isto tako je neizvjestan i Govedarica, za njega ćemo znati danas. No mi imamo igrače koji mogu odgovoriti na sve zadatke bez obzira na sve", rekao je Kulović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije