Ervin Zukanović: Naučili smo na svojim greškama

Radiosarajevo.ba
Ervin Zukanović: Naučili smo na svojim greškama
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na stadionu Bilino polje u Zenici igra protiv reprezentacije Estonije.

Uoči ove utakmice razgovarali smo s pouzdanim defanzivcem našeg nacionalnog tima, Ervinom Zukanovićem. 

"Utorak nas baš čeka teška utakmica, jer kao što smo vidjeli na Euru, male reprezentacije su pokazale da imaju kvalitet. Trebamo da se dobro spremimo i da mi uđemo u utakmicu najozbiljnije. Iz prošlih kvalifikacije smo naučili na greškama, jer smo tamo propustili neke bodove koji su nam prijeko trebali. Najbitnije je da kvalifikacije otvorimo s tri boda."

"Iskreno, ne znam mnogo o Estoniji, ali imam veliki respekt prema njima. Kao što sam rekao, sve reprezentacije traže svoje šanse da odu na prvenstvo. Moramo biti oprezni i što bolje spremni."

"Napravio sam iskorak u Bergamu. Osjetio sam da nemam veliku minutažu u Rimu i nisam se osjećao dobro, individualno kao igrač i tražio sam da idem negdje gdje ću igrati. Čim igrač igra osjeća se bolje i zadovoljan je. Igrao sam dvije utakmice, ulazim u stari ritam. Ovo je novi izazov za mene, trebam se dokazivati kao i svake godine i to je to."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije