Edin Džeko: Živim za golove, želim biti još bolji

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: Živim za golove, želim biti još bolji
Rimska Vučica je u nedjelju u devetom kolu Serije A na svom Olimpicu slavila protiv Palerma rezultatom 4:1.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko ponovo je pokazao da je u odličnoj formi. Postigao je pogodak i upisao asistenciju.

"Nevjerovatno, želim nastaviti ovako jer se osjećam dobro. Ovo je pravi Džeko. Volim i asistirati, ali moj posao je da postižem golove. To je moj život, živim za golove. Spalletti je u pravu kada kaže da želi više od mene. I ja želim više.

Želim da igram bolje. Recimo u Torinu sam samo ja imao deset prilika i da sam postigao gol sve bi bilo bolje. Serija A je teška za napadače i trebalo mi je vremena da shvatim kako da se postavljam na odbrambenu liniju protivnika. Drugačije je nego u Engleskoj", rekao je Džeko i dodao:

"Ovdje se osjećam kao kod kuće, baš kao i moja porodica. Navijači me sada podržavaju, ali sačekajte da vidimo šta će se desiti ako ne postignem gol u narednim utakmicama. Sada nas čeka važna utakmica protiv Sassuola. Jaki smo, pokazali smo to u Napulju, ali moramo pobjeđivati i u 'manjim' utakmicama", rekao je Džeko prenosi Gazzetta dello Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije