Edin Džeko za klupsku TV: Roma će biti jaka kao i prošle sezone

J. M.
Edin Džeko za klupsku TV: Roma će biti jaka kao i prošle sezone
Direktno iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje se Roma nalazi na ljetnoj turneji, Edin Džeko je dao kratak intervju za klupsku televiziju Giallorossa.

"Prošla sezona bila je vrlo uspješna za mene, postigao sam dosta pogodaka. U narednoj sezoni želim ponoviti golgeterski učinak ili biti bolji, iako sam svjestan da će biti teško", rekao je Džeko.

Start treće sezone u Rome, svaki put u različitom raspoloženju. Da li ste konačno mirni i relaksirani? 

"Ne želim biti previše miran, jer neću dobro početi sezonu. Neće biti lakše nego u posljednje dvije sezone. Igrači to najbolje znaju, ali ja sam spreman za početak."

Mnogo je promjena u Romi. 

"Skupili smo se prije tri dana. Trener Eusebio Di Francesco nam je poznat iz Sassuola, a on ima jasne ideje o metodama rada u Romi."

Prošle godine ste imali napornu sezonu. Da li stimulans imati igrača s kojim nastupate u "špicu"? 

"Prošle sezone odigrao sam 51 utakmicu, a nisam osjetio umor od fudbala. Ali, dobro je imati saigrača u vrhu napada. Veselim se dolasku Grégoirea Defrela koji je dobar fudbaler i mnogo će pomoći Romi. Moći ćemo igrati u tandemu."

Neki fudbaleri su napustili Romu, ali utisak je da je ekipa i dalje jaka...

"Tek smo na početku priprema. Neki igrači su nas napustili, drugi došli. Neki su trenutno povrijeđeni, očekujemo još pojačanja. U svakom slučaju Roma će biti jaka kao i prošle sezone."

Što je cilj u novoj sezoni? 

"Odlično je što smo se vratili u Ligu prvaka. Kao i uvijek, želimo dobre rezultate na sva tri fronta. Ostali italijanski timovi su se pojačali. Serija A će biti uzbudljivija nego posljednjih godina", rekao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije