Sa klupe donio slavlje na Olimpicu: Džekina magija protiv Sassuola

Radiosarajevo.ba
Sa klupe donio slavlje na Olimpicu: Džekina magija protiv Sassuola
EPA / Ilustracija
Poprilično stresna završnica prvenstva predstoji rimskoj Vučici, u čijim redovima nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko, a koja se bori za vrh tabele u italijanskoj Seriji A.

Tako je i večeras, kada je Roma na Olimpicu dočekala ove sezone solidni Sasuolo, protiv kojeg traži šansu za približavanje drugoj poziciji na tabeli, na kojoj se trenutno nalazi Napoli.

Juventus je, naravno, u ovom trenutku nedostižan na prvoj poziciji, sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim.

Edin Džeko, drugi strijelac Serie A, utakmicu koja bi mogla pružiti napadački dobru partiju Rimljana počeo je sa klupe, što je bila rijetkost ove sezone. Kako se navodi, takvu postavu Spalletti je odabrao zbog udarca koji je Dijamant pretrpio u meču Europa lige, te nije spreman za svih 90 minuta.

Ipak, pravi šok doživjeli su domaći na samom startu utakmice, kada je Defrel u 9. minutu zatresao mrežu Szczesnog, za pravu tišinu na Olimpicu. 

To je dodatno povećalo motiv izabranika Spallettija, koji nakon poraza od Lyona u Europa ligi muku muče sa pritiskom, te je samo sedam minuta bilo potrebno da Paredes, na asistenciju Salaha domaće dovede do izjednačenja.

To će rimskoj Vučici donijeti dodatnu snagu, te će Salah, asistent kod prvog gola domaćim donijeti prednost na samom kraju prvog dijela utakmice, u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Drugo poluvrijeme Rimljani su otvorili nešto slabije, barem kada je riječ o prilikama u napadu, što je najzad primoralo Spallettija da u igru uvede i Dijamanta. On je na terenu zamijenio Peresa u 60. minuti, nakon čega se napad Rome itekako poboljšao.

Nakon brojnih prilika ova izmjena će biti i nagrada za Spallettija, jer je samo sedam minuta po ulasku u igru Džeko uspio postići pogodak, za veliko slavlje na Olimpicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije