Džeko me često naljuti, ali i natjera da ustanem i aplaudiram mu

Radiosarajevo.ba
Džeko me često naljuti, ali i natjera da ustanem i aplaudiram mu
Svi ljubitelji fudbala u BiH sinoć su mogli uživati u maestralnoj partiji bh. reprezentativca Edina Džeke, koji je sinoć protiv Sassuola postigao dva pogotka i izjednačio rekord legendarnog argentinskog napadača Gabriela Batistute.

Kako to i uvijek radi, Džekinu igru u dresu AS Rome prokomentirao je i trener ovog tima Luciano Spalletti, koji je pohvalio kapitena bh. fudbalske reprezentacije, ali na samo sebi svojstven način.

"Ofanzivna igra traži da se mnogo krećete i da ste iza odbrane protivnika, u čemu nam mnogo pomaže Džekino prisustvo na terenu. Ipak, on je solo igrač i ponekad vas razbjesni svojim postupcima zbog čega ga treba otresti, ali ima i mnogo momenata kada treba ustati i aplaudirati mu", komentirao je Spalletti, a prenosi italijanski Retesport.

On je također kazao i da se Edin Džeko na terenu veoma dobro snalazi i da radi odlične stvari, kombinirajući osjećaj, tehniku, snagu, kreativnost i kvalitetu, što je dokazao na sinoćnoj utakmici u kojoj je uspio dovesti svoj tim do pobjede.

Sezona karijere za Edina Džeku mogla bi biti upravo ova i stoga će biti uživanje pratiti razvoj italijanskog prvenstva kada je riječ o našem reprezentativcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije