Maestralni Dijamant: Sjajnim pogotkom Džeko doveo Romu na korak do pobjede

Radiosarajevo.ba
Maestralni Dijamant: Sjajnim pogotkom Džeko doveo Romu na korak do pobjede
Europa liga, baš kao i Liga prvaka, ove sedmice vraća se na nogometne terene diljem Starog kontinenta, te smo večeras imali priliku da pratimo mnoštvo dobrih utakmica.

Ukupno 16 utakmica večeras će biti odigrano u okviru prvog dijela šesnaestine finala Europa lige, od čega je devet uzbudljivih mečeva već završeno. Ipak, prava poslastica stiže na kraju te se u okviru sedam utakmica posljednjeg termina večeri biti odigrava i derbi večeri.

Na travnjaku popularnog El Madrigala snage odmjeravaju Villareal i gostujuća Roma, u čijem sastavu sjajne partije ove sezone pruža Edin Džeko.

Magija gostujućih nogometaša počela je već u prvom poluvremenu, u kojem su pokazali veliku želju da stignu do prednosti. Nekoliko puta prijetili su golu Asenja, ali sve je to bilo uzaludno u prvih pola sata igre. Ipak, radost na lica navijača Rome donio je Emerson u 32. minuti, kada je zatresao mrežu domaćih, postavivši konačan rezultat prvog dijela utakmice.

Drugi dio utakmice donio je nešto borbeniju igru Villareala, ali gosti se nisu dali omesti u svom naumu da dođu do trijumfa u večerašnjoj utakmici. Nakon nekoliko briljatnih pokušaja na listu strijelaca uspio se upisati i sjajni Edin Džeko. U 65. minuti on je, na asistenciju Salaha, uspio zatresti mrežu Villareala, čime je doveo svoju ekipu praktično na korak do plasmana u osminu finala Europa lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije