Pao i Torino: Dijamant i Roma nastavili ovosedmični pobjednički niz

Radiosarajevo.ba
Pao i Torino: Dijamant i Roma nastavili ovosedmični pobjednički niz
AS Roma / Edin Džeko
Utakmica 25. kola italijanske Serie A između Rome i Torina ponudila je mnogo uzbuđenja već na samom startu, kada je Edin Džeko postigao gol za vodstvo Rome u 11. minuti.

Brzim ritmom igre i sjajnim napadačkim učinkom nogometaši Rome uskoro su došli i do drugog pogotka, a ovog puta u 17. minuti mrežu Torina zatresao je Salah, koji je jedan od najaktivnijih saigrača Dijamanta ove sezone.

Sjajna igra domaćih nogometaša potrajala je sve do kraja prvog poluvremena, u kome igrači Torina nisu ni u jednom dijelu terena uspjeli da nadjačaju domaće nogometaše.

Drugo poluvrijeme donijelo je nova uzbuđenja na Olimpicu, kada su se igrači Torina aktivnije uključili u igru, pokušavši doći do bilo kakvog preokreta u ovom meču. Ipak, to im nije pošlo za rukom, te nogometaši Rome nastavili da rešetaju mrežu koju je branio iskusni Hart.

Samo 20 minuta drugog poluvremena bilo je dovoljno da domaći stignu do još jednog pogotka, kojim su prednost povećali na 3:0, a ovog puta realizator sjajnog pogotka bio je Paredes.

Do kraja susreta gosti su uspjeli da postignu počasni pogodak, a u 84. minuti na asistenciju Zappacoste bio je precizan Lopez.

No, ni prednost od 3:1 nije zadovoljila nogometaše Rome, te su nakon ulaska slavnog Tottija koji je na terenu zamijenio Edina Džeku, domaći stižu do novog pogotka. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je Totti, samo dvije minute nakon ulaska, pokazao svo svoje majstorstvo asistiravši za Nainggolana koji postiže četvrti gol Rome na ovoj utakmici.

Dakle, imali smo priliku da uživamo u još jednom sjajnom izdanju Dijamanta i njegovih saigrača, koji su ove sezone u 12 susreta na domaćem terenu uspjeli stići do 12 pobjeda, ostvarivši maksimalan učinak pred svojim navijačima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije