Džeko odmara protiv Villarreala, poslastica na Artemio Franchiju

Radiosarajevo.ba
Džeko odmara protiv Villarreala, poslastica na Artemio Franchiju
AS Roma / S treninga Rome
Prve tri utakmice revanša šesnaestine finala Europske lige odigrane su jučer, a danas su na rasporedu preostalih 13 mečeva.

Nakon što su prije sedam dana u Gentu poraženi s 1:0, nogometaši londonskog Totenhama će sada u revanš meču na svom terenu također pokušati da dođu do pobjede i plasmana u osminu finala Europske lige.

Ipak, za takvo nešto moraju pokazati puno više želje u napadu, dok se s druge strane od najbolje odbrane engleske lige svakako očekuje da ovaj put opravda taj epitet i da sačuva svoju mrežu protiv neugodnih Belgijanaca.

Jedan od derbija ove runde Europske lige između Fiorentine i Borussije M'gladbach nije baš opravdao očekivanja u prvom susretu, ali iz ugla Fiorentine skoro da nije moglo bolje, jer je ova ekipa u M'gladbachu uspjela pobjediti i to sa 1:0, što znači da nisu primili ni gol i revanš dočekuju sa velikom prednošću.

Vjerujemo da je malo ko očekivao da će ekipa Zenita iz St. Petersburga biti u ovako velikim problemima pred revanš susret šesnaestine finala Europske lige, ali očito je zimska pauza u ruskom prvenstvu ostavila određenog traga na njihovu formu jer su prije sedam dana u Briselu poraženi s čak 2:0 od Anderlechta.

No, upravo se u ovakvim situacijama i pokazuje karakter jedne ekipe, tako da smo sigurni da će izabranici trenera Lucescua dati sve od sebe kako bi se u četvrtak navečer na isti način revanširali Belgijancima, pogotovo jer su ih u prethodnim međusobnim susretima u Europskoj ligi i Ligi prvaka već dva puta savladali na domaćem terenu.

Nije se baš očekivalo da bi revanš između APOEL-a i Athletic Bilbaoa mogao biti pretjerano zanimljiv, jer je Athletic važio za velikog favorita i pretpostavljalo se da će možda već u prvom susretu na svom terenu sve riješiti, ali to se nije dogodilo.

APOEL se još jednom pokazao kao veoma neugodan rival i imaju aktivan rezultat, iako je Athetic pobjedio sa 3:2. Dali su dva gola na San Mamesu i to daje nadu, mada je španski tim i dalje favorit i Baskijci imaju taj jedan gol prednosti koji žele sačuvati.

Prema najavama koje dolaze iz Rima, naš Edin Džeko će na Olimpicu najvjerovatnije biti na klupi, jer ga trener Vučice želi odmarati za naredne susrete.

Parovi šesnaestine finala Europske lige

 
Olympiakos - Osmanlispor (prvi susret 0:0)

Ajax - Legia (0:0)

APOEL - Athletic Bilbao (2:3)
 
Roma - Villarreal (4:0)
 
Bešiktaš - Hapoel Beer Sheva (3:1)
 
Zenit - Anderlecht (0:2)

Copenhagen - Ludogorec (2:1)

Fiorentina - Borussia M'Gladbach (1:0)
 
Genk - Astra (2:2)

Lyon - AZ (4:1)

Šahtar - Celta (1:0)

Sparta - Rostov (0:4)

Tottenham - Genk (0:1)
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije