Džeko i Pjanić bi ponovo mogli postati saigrači u Engleskoj

Radiosarajevo.ba
Džeko i Pjanić bi ponovo mogli postati saigrači u Engleskoj
EPA / Pjanić i Džeko
Nakon što je u redove Arsenala stigao Sead Kolašinac, kao veliko pojačanje iz Schalkea, ovih dana pojavile su se informacije kako bi mu se u novom klubu mogla pridružiti još dva reprezentativca.

Iako su šanse za to minimalne, izvori bliski Arsenalu navode da bi se londonski klub mogao pojačati s dva ponajbolja bh. reprezentativca, Miralemom Pjanićem i Edinom Džekom, prenosi Sport1.

Džeko i Pjanić već su jednom dijelili svlačionicu, kada su prije nekoliko sezona nastupali za AS Roma, a budući da Arsene Wengere želi prodati nekoliko igrača i olakšati budžet za plaće, postoje najave da bi se kao zamjene za ta mjesta mogli pojaviti ovi Zmajevi.

Tačnije, izvori bliski Wengeru govore kako su najbliži odlasku s Emiratesa Kieren Gibbs, Jack Wilshere, Calum Chambers, Lucas Perez, David Ospina, Theo Walcott i Olivier Giroud, za koje već postoje moguće zamjene.

Na mjesto čuvara mreže mogao bi stići Jack Butland iz Stoke Cityja, a Wenger će pokušati angažirati i Virgila Van Dijka ili Kalidoua Koulibalyja na poziciji stopera, te još jednog veznjaka i napadača. U tom slučaju, kao potencijalno pojačanje, najbolje kotira Miralem Pjanić, a osim njega Topnici žele i Thomasa Lemara.

Ako se desi da Giroud napusti klub, kao potencijalne opcije za centralnog napadača spominju se Edin Džeko i Javier Hernandez Chicharito.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije