Derbi u Madridu: Susret Atletica i minhenskog Bayerna

Fena
Derbi u Madridu: Susret Atletica i minhenskog Bayerna
Fudbaleri madridskog Atletica i minhenskog Bayerna večeras će na stadionu ''Vincente Calderon'' igrati jedan od najzanimljivijih mečeva drugog kola Lige prvaka.

Bavarci iza sebe imaju odličan start sezone s Carlom Ancelottijem na klupi, ali pravi ispit će imati večeras u okviru grupe D protiv čvrstog španskog tima od kojeg su izgubili u prošlosezonskom polufinalu.

"Počeli smo dobro sezonu, ali utakmica protiv Atletica je drugačija. Moramo biti oprezni da ne upropastimo sve što smo dobro uradili do sada. Atletico je čvrsta ekipa koja je u sedam utakmica primila samo dva gola", rekao je vezni igrač Bayerna Xabi Alonso. 

U istoj grupi za prve bodove će se boriti ekipe Rostova i holandskog PSV-a. U grupi C Barcelona će gostovati ekipi Borussije Moenchengladbach bez povrijeđenog Lionela Mesija, dok će na ''ostrvu'' snage odmjeriti Celtic i Manchester City.

Grupa B donosi duele između Bešiktaša i kijevskog Dinama u Istanbulu, te Napolija i portugalske Benfice. Paris Saint Germain i Arsenal ne bi trebali imati problema u grupi A, u duelima protiv Ludogoreca i Basela. Utakmice počinju u 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije