United na Riversideu ispisao historiju: Sukob igrača obilježio utakmicu

Radiosarajevo.ba, Fena
United na Riversideu ispisao historiju: Sukob igrača obilježio utakmicu
Screenshot / Twitter
Derbi 29. kola engleskog nogometnog prvenstva donio je pravu poslasticu za fanove Manchester Uniteda, koji je slavljem na Middlesbroughom upisao 600. pobjedu u Premiershipu.

Iako je pažnja javnosti bila usmjerena na derbi Manchester Cityja i Liverpoola, koji su odigrali meč bez pobjednika pri rezultatu 1:1, Crveni đavoli uspjeli su da još jednom ispišu historiju engleskog nogometa i prikupe pažnju medija.

Nakon brojnih prilika koje su propustili na početku susreta, poslije pola sata igre na Riverside stadionu United je uspio doći do vodstva, pogotkom Fellainija.

Domaći su pokušavali nekoliko puta da do kraja prvog dijela stignu do izjednačenja, ali to im nije uspjelo, te je u cijeloj borbi došlo do nekoliko spornih situacija koje će obilježiti ovu utakmicu.

S druge strane Unitedovi nogometaši su se ponovo pola sata mučili da stignu do pogotka, te je do povećanja vodstva došlo tek u 62. minuti, kada je precizan bio Lingard na asistenciju Mate.

Middlesbrough je uspio uzvratiti pogotkom u 77. minuti, kada je Gestede vratio nadu domaćim navijačima, no sve to je definitivno palo u vodu tačno pola sata nakon drugog gola, kada je u trećoj minuti sudijske nadoknade konačni rezultat postavio Valencia.

Ipak, tu utakmica nije završena, te je zbog nesportskih poteza na terenu došlo i do koškanja u tunelu, na izlazu sa terena, gdje su sukobljene igrače morali razdvajati zaštitari, koji su intervenirali ovom prilikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije