Cristiano Ronaldo: Real može odbraniti trofej u Ligi prvaka

Anadolija
Cristiano Ronaldo: Real može odbraniti trofej u Ligi prvaka
"Sretan sam. Ovo je još jedna velika stvar u mojoj karijeri", rekao je Cristiano Ronaldo, najbolji fudbaler u Evropi u sezoni 2015/2016. u izboru žirija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sport Media (ESM).

Na specijalnom media brifingu organizovanom za 55 novinara, članove UEFA-inog žirija za Izbor najboljeg fudbalera u Evropi (UEFA Best Player in Europe), po jednog iz zemalja članica kontinentalne asocijacije, Ronaldo je istakao i da je za njega ”osvajanje trofeja uvijek posebno”.

"Dva puta sam sa Realom osvojio Ligu šampiona, ali ovo što se dogodilo sa Portugalom je nešto zaista posebno. To je san! Bilo je mnogo emocija te noći sa porodicom, saigračima, navijačima. Puno suza... Potpuno drugačiji osjećaj u odnosu na osvajanje bilo kog trofeja do sada”, otkrio je Ronaldo novinarima među kojima je i predstavnik Bosne i Hercegovine u UEFA-inom žiriju Bakir Tiro, urednik balkanskog sportskog servisa Anadolu Agency (AA).

Smatra da sa reprezentacijom Portugala i u budućnosti može praviti vrhunske rezultate. Na pitanje može li sa Portugalom postati i planetarni prvak na narednom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ronaldo je odgovorio:

"Osvojili smo EURO 2016, prvi put u historiji i sada uživamo. Sve je moguće, znamo da nas čeka težak posao. Bit ćemo pod mnogo većim pritiskom. Međutim, vjerujemo u sebe. Pametni smo i znamo šta i koliko možemo. Sve je moguće u fudbalu, ali polako. Ima vremena do Mundijala u Rusiji 2018. godine. Prije svega, kvalifikacije treba da prođemo, pa onda da razmišljamo o tako velikim stvarima”.

U minuloj sezoni osim što je s Portugalom postao prvak Evrope, bio je najbolji strijelac Lige prvaka i predvodio Real Madrid do 11. titule prvaka u klupskoj historiji. Nada se da s "kraljevskim klubom" može uspjeti napraviti što nikad niti jedna ekipa nije uspjela - u tekućoj sezoni odbraniti trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka, najprestižnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

"Niko to nije uradio do sada, ali mislim da mi možemo. Imamo dobar tim, dobrog trenera, dobru organizaciju u klubu. Bit će to veliki izazov za sve nas, ogroman motiv i vjerujem da ćemo se na kraju sezone opet radovati", kazao je Ronaldo večeras u Kneževini Monaco.

Do uspjeha dolazi motivišući se konstantno. Tvrdi "sam sebi sam najveći motivator". 

"Mnogi me pitaju to i to je jedini odgovor. Fudbal je moj život, a učiniti navijače sretnim i zadovoljnim moj cilj. Svaka godina je izazov, bit će i naredna. Želim dati više golova, još bolje partije pružati na ličnom i klupskom planu. Pokušat ću to da uradim”, govorio je Ronaldo. 

Ne bih htio biti trener, ali možda promijenim mišljenje

Ushićen poslije osvajanja novog trofeja do kojeg je došao uvjerljivo, jer mu je pripalo 40 glasova članova UEFA-inog žirija, naspram osam kojih je osvojio Francuz Antoine Griezmann (Atletico Madrid) i sedam Gareth Bale (Real Madrid/Vels), Ronaldo je rekao da je trenerski posao njegov sljedeći skorašnji poziv. Potom je rekao da se šali i da o tome ne razmišlja. 

"U ovom trenutku ne bih htio biti trener u budućnosti. Međutim, ko zna, možda promijenim mišljenje za deset godina, istakao je Ronaldo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije