Conte: Stigla ponuda za Begovića, ali želio bih da ostane na Stamford Bridgeu

Anadolija
Conte: Stigla ponuda za Begovića, ali želio bih da ostane na Stamford Bridgeu
/ Facebook
Antonio Conte, menadžer Chelseaja, potvrdio je da je klub dobio ponudu za Asima Begovića, golmana fudbalske reprezentacije BiH.

Naglasio je da će zajedno sa rukovodstvom kluba razmotriti pristiglu ponudu, ali i istakao da bi želio da Begović ostane na Stamford Bridgeu.

Nešto ranije, u petak, engleski mediji su izvijestili da je Bournemouth poslao ponudu vrijednu deset miliona funti (oko 11,5 miliona eura) za Begovića.

"Želim da kažem da je Begović važan igrač za nas i na terenu i van njega. On to zna. Postoji ponuda koja se spominje. Klub i ja smo u fazi razmatranja ponude. Prije nego što Begović ode dalje, važno je da pronađemo adekvatno rješenje. Klub i igrač znaju moj stav, Begović je za mene važan igrač i želio bih da ostane", kazao je Conte, prenose engleski mediji.

Begović je u Chelsea stigao 2015. godine iz Stoke Cityja, ali je većinu vremena provedenu na Stamford Bridgeu bio rezerva prvom golmanu Belgijancu Thibaut Courtoisu.

U prvoj sezoni za “plavce“ je branio u 17 premierligaških utakmica, ali ove nije stajao nijednom na golu. Ukupno je od dolaska za Chelsea branio u 29 takmičarskih utakmica. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 50 puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije