Chelsea slavio protiv Sunderlanda, Liverpool se plasirao u Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Chelsea slavio protiv Sunderlanda, Liverpool se plasirao u Ligu prvaka
EPA / John Terry
Chelsea je osvojio šampionat Engleske, a u utakmici protiv Sunderlanda proslavili su pobjedu i šampionsku titulu sa svojim navijačima

'Plavci' su stigli do visoke pobjede nad Sunderlandom, a nakon preokreta slavili su protiv 'Crnih mački' koji su već ranije napustili društvo najboljih. Gosti su stigli u vodstvo već u trećoj minuti kada je Manquillo odbijenu loptu ubacio u mrežu Chelseaja. Samo pet minuta kasnije Willian je donio izjednačenje svojoj ekipi. U drugom poluvremenu Eden Hazard je donio pobjedu svojoj ekipi u 61. minuti susreta nakon asistencije Coste. U 78. minuti susreta Pedro je pogodio mrežu Pickforda, a u posljednjim minutama susreta Batshuayi je sa dva gola donio visoku pobjedu svojoj ekipi. Konačan rezultat glasio je 5:1 u korist Chelseaja. Na ovom meču John Terry se oprostio od navijača, a Chelsea je proslavio titulu prvaka Engleske, piše Sport1.

Liverpool je na Anfieldu dočekao ekipu Middlesbrougha i bez većih problema slavio visoku pobjedu rezultatom 3:0. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena 'Redsi' su stigli do vodstva, a Wijnaldum je pogodio nakon asistencije Firmina. Na samom startu drugog poluvremena Liverpool je za samo četiri minute osigurao pobjedu i kvalifikovali su se u Ligu prvaka. Prvo je Coutinho u 51. minuti sjajno pogodio mrežu Guzana iz slobodnog udarca, a samo pet minuta kasnije Lallana je pogodio nakon asistencije Wijnalduma i postavio konačan rezultat 3:0.

Watford je na Vicarage Roadu dočekao ekipu Manchester Cityja, a gosti su slavili visoku pobjedu rezultatom 5:0. Već u petoj minuti 'Građani' su došli do vodstva, a nakon kornera Kompany je glavom pogodio mrežu Watforda. U 23. minuti već je bilo 2:0, a strijelac je bio Aguero nakon asistencije de Bruynea. Do kraja prvog poluvremena viđena su još dva gola u mreži Watforda, a prvo je Aguero svojim drugim golom u 36. minuti povisio rezultat na 3:0. Fernandinho je u 41. minuti susreta postavio konačan rezultat prvog poluvremena na 4:0 nakon asistencije Gabriela Jesusa. U drugom poluvremenu City je postigao još jedan gol, a u 58. minuti susreta Gabriel Jesus je postavio konačan rezultat na 5:0. Ovom pobjedom City je osigurao direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

 

Rezultati 37. kola

Arsenal - Everton 3:1 (8' Bellerin, 27' Sanchez, 90+' Ramsey - 58' Lukaku)

Burnley - West Ham 1:2 (23' Vokes - 27' Feghouli, 72' Ayew)

Hull - Tottenham 1:7 (66' Clucas - 11' Kane, 13' Kane, 45+' Alli, 69' Wanyama, 72' Kane, 84' Davies, 88' Alderweireld)

Leicester - Bournemouth 1:1 (51' Vardy - 1' Stanislas)

Manchester United - Crystal Palace 2:0 (15' Harrop, 19' Pogba)

Southampton - Stoke 0:1 (60' Crouch)

Swansea - WBA 2:1 (72' Ayew, 86' Llorente - 33' Evans)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije