U fantastičnom ambijentu na Bilinom polju Čelik i Zrinjski podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
U fantastičnom ambijentu na Bilinom polju Čelik i Zrinjski podijelili bodove
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Zenički Čelik dočekao je danas na stadionu Bilino polje u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine lidera prvenstva i aktuelnog prvaka mostarski Zrinjski. Susret je završen rezultatom 1:1.

Čelik je nakon mnogo vremena igrao u pravoj fudbalskoj atmosferi. Početkom godine usvojen je novi statut kluba, a Robijaši su odlučili prekinuti bojkot domaćih utakmica. Susret na Bilinom polju počeo je s nekoliko minuta zakašnjenja zbog koreografije koju su pripremili Robijaši.

Prvu ozbiljniju priliku na susretu vidjeli smo u 17. minuti susreta, ali je udarac Dilavera završio pored stative gola Pirića. U 38. minuti još jedna prilika za domaće, ali udarac Brkovića brani Pirić. U izuzetno lošem prvom poluvremenu Zrinjski je do prve prilike došao u sudijskoj nadoknadi i došao do vodstva. Odlično je šutirao Tomić i prevario nemoćnog Ružića.

Nakon pet minuta igre u nastavku susreta Zeničani su mogli do izjednačenja. Lopta je došla do Fenana Salčinovića, a napadač Crno-crvenih pogodio je prečku Pirićevog gola. Čelik do izjednačenja dolazi u 63. minuti susreta. Šišića je srušio Mešanović, a Dilaver je bio precizan s bijele tačke.

Domaći su mogli doći do vodstva u 77. minuti susreta, ali je Pirić uspio zaustaviti udarac Šivšića. Samo minutu kasnije gosti su ostali sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je Jasmin Mešanović. Čelik je s deset igrača na terenu ostao deset minuta kasnije. Drugi žuti karton dobio je kapiten Čelika, Fenan Salčinović.  Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije