Četvrta utakmica bez pobjede: Plavi remizirali na Bilinom polju

Radiosarajevo.ba
Četvrta utakmica bez pobjede: Plavi remizirali na Bilinom polju
Nogometni klub Čelik dočekao je danas na stadionu Bilino polje u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Željezničar. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu 'polupriliku' smo vidjeli osmoj minuti, kada je Lendrić pokušao ubaciti, no lopta je završila u rukama golmana domaćih. Nedugo nakon toga je šutirao Radinović, ali lopta odlazi visoko preko gola.

Bilo je to sve vrijedno pomena do pred kraj prvog poluvremena. U 44. minuti Kjosevski griješi, no njegovi saigrači su uspjeli spriječiti domaće da dođu do lopte i plasiraju loptu u mrežu. Samo minutu nakon toga Brković pravi solo prodor i šutira, ali Kjosevski brani, pa se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Željezničar je krenuo odlučnije u drugom dijelu, a prvu šansu bilježimo u 56. minuti kada je Boccaccini šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. U 59. minuti se trese mreža Čelika, ali je igra već ranije bila prekinuta pa promjene rezultata nije bilo.

U 65. minuti velika šansa za Zeničane. Iz kornera ubacuje Šivšić, lopta je spuštena do Brkovića, a ovaj šutira škaricama. Njegov udarac na gol liniji zaustavlja Siniša Stevanović. Samo minutu nakon toga Lendrić izlazi sam na Ružića, ali je šutirao direktno u njega. Odmah nakon toga Lendrić izlazi iz igre, a ulazi Nikolić.

U 79. minuti Stevanović sjajno upošljava Lazića, ali Ružić još jednom sjajno interveniše. Plavi do vodstva dolaze u 81. minuti susreta, a mrežu Čelika zatresao je Samir Bekrić. Samo pet minuta kasnije Čelik je izjednačio. Husić je skrivio jedanaesterac, a precizan s bijele tačke bio je Popović. Ostalo je do kraja susreta bez promjene rezultata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije