Bizarna povreda: Chicharito pao niz stepenice u stanu i slomio kost u ruci

Anadolija
Bizarna povreda: Chicharito pao niz stepenice u stanu i slomio kost u ruci
/ Foto: Bayer 04 Leverkusen
Bayer Leverkusen će na otvaranju sezone u Bundesligi biti bez svog meksičkog napadača Javiera Hernandeza Chicharita zbog povrede ruke koju je doživio na bizaran način, padom niz stepenice.

Tako će Meksikanac izbivati sa terena dvije sedmice i priključit će se kapitenu Larsu Benderu koji također neće putovati na gostovanje kod Borussije Mönchengladbach u 1. kolu.

"Naš klub će na otvaranju sezone u Mönchengladbachu biti bez Larsa Bendera i Chicharita. Kapiten Bender je povrijedio gležanj u finalnoj utakmici Olimpijskih igara između Njemačke i Brazila. Chicharito je u ponedjeljak uvečer pao niz stepenice u svom stanu i slomio kost u desnoj ruci. Uspješno je operisan u utorak. Obojica igrača pauzirat će najmanje po dvije sedmice", saopštili su iz Bayer Leverkusena.

Chicharito je u svojoj prvoj sezoni u dresu Bayera u 28 bundesligaških utakmica postigao 17 golova. Prethodno je nastupao za Gudalajaru, Manchester United i Real Madrid. Za Meksiko je odigrao 86 utakmica i 45 puta zatresao protivničke mreže. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije