Bivši napadač Vučice: Edin Džeko je kao Gabriel Batistuta

Radiosarajevo.ba
Bivši napadač Vučice: Edin Džeko je kao Gabriel Batistuta
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, izjednačio je na susretu sa Sassuolom rekord Gabriela Batistute. Postigao je deset golova u prvih deset kola Serije A.

To dostignuće natjeralo je bivšeg napadača Rome, Abela Balba da uporedi našeg reprezentativca sa svojim sunarodnjakom.

"Da bi uradili ono što je uradio Džeko morate imati čisti kvalitet. Ne pričamo samo o golovima, nego i asistencijama i timskoj igri. Postoje vremena kada je napadaču lako postizati golove, a on je pomogao Romi da savlada i Inter i Napoli te je postigao odlučujuće golove protiv Sassuola", rekao je Balbo za Corriere dello Sport.

"On može postići još važnih golova jer je sada na pravoj 'traci'. U posljednjih par utakmica je uradio stvari koje prije nije mogao, a to je ono što napadač mora da radi", istakao je Balbo.

"Pomogao je Romi, u tom smislu se itekako može porediti s Batistutom, iako su njihove karakteristike različite. Što je najbitnije, Džeko se još uvijek može poboljšati, treba vjerovati u njega", rekao je Argentinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije