Zmajevi brojali do pet: Rutinska pobjeda u Zenici protiv Gibraltara

Radiosarajevo.ba
Zmajevi brojali do pet: Rutinska pobjeda u Zenici protiv Gibraltara
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji na stadionu Bilino polje slavila protiv Gibraltara rezultatom 5:0.

Naša reprezentacija zaprijetila je već u drugoj minuti susreta. Korner je izveo Miralem Pjanić, glavom šutirao Edin Cocalić, ali pored gola gostiju. Poveli smo već u trećoj minuti susreta. Pjanić je poslao dugu loptu u šesnaesterac, a Ibišević je odlično primirio i matirao nemoćnog Ibrahima.

Novu priliku pred golom Gibraltara vidjeli smo u šestoj minuti utakmice. Pjanić je poslao još jednu dugu loptu u šesnasterac gostiju, a Višćin udarac glavom odlazi preko prečke gola gostiju. U desetoj minuti prijeti Armin Hodžić nakon odličnog dodavanja Cimirota. Već u narednom napadu opet je Hodžić u prilici, ali se ni ovaj put rezultat ne mijenja.

U 15. minuti Begović se poigravao na 30-ak metara od našeg gola, ali njegovu grešku nije iskoristio napadač Gibraltara. Gosti ponovo prijete u 19. minuti susreta, ali je udarac s vrha šesnaesterca izblokirao Ervin Zukanović.

Na novu priliku čekali smo do 27. minute. Pjanić je još jednom uputio dobar centaršut, Zukanović prebacio loptu na drugu stativu, a Bičakčić nije uspio zatresti mrežu Gibraltara. U 31. minuti pokušaj Pjanića iz velike udaljenosti, ali je golman Gibraltara bez većih problema zaustavio udarac fudbalera Juventusa.

Edin Višća je zaprijetio u 34. minuti utakmice, ali je šutirao preko prečke gola Gibraltara. Svoj drugi gol na susretu u 43. minuti susreta postigao je Vedad Ibišević. Pjanić je uposlio Višću, a napadač Istanbula pronalazi Vedada Ibiševića koji šutira glavom i matira Ibrahima. Svoj hat-trick Ibišević je mogao postići u 45. minuti susreta. Opet je Pjanić odlično centrirao, a udarac glavom napadača Herthe odlazi pored gola gostiju.

U 53. minuti naša reprezentacija dolazi do trećeg gola. Novajlija u dresu naše reprezentacije, Danijel Pavlović centrirao je loptu s lijeve strane, a mrežu Gibraltara zatresao je Avdija Vršajević. Samo tri minute kasnije postigli smo i četvrti pogodak. Vršajević je centrirao, a mrežu gostiju zatresao je Višća.

U 65. minuti susreta atraktivno je pokušao Armin Hodžić nakon centaršuta Marija Vrančića, ali njegov udarac makazicama odlazi pored gola Gibraltara. U 70. minuti s vrha šesnaesterca šutirao je Gojko Cimirot, ali pravo u dobro postavljenog Ibrahima.

U 77. minuti Hodžić je ukrao jednu loptu, šutirao s 20-ak metara, ali samo pored desne stative gola gostiju. U 81. minuti Bajić i Višća su odigrali dupli pas, ali je fudbaler Istanbula šutirao preko prečke gola Gibraltara. U 93. minuti susreta postigli smo i peti pogodak, a mrežu Gibraltara zatresao je Ermin Bičakčić. 

Naredni duel izabranici Mehmeda Baždarevića igraju za tri dana. U prijateljskom susretu koji se igra u Elbasaniju odmjerit ćemo snage s reprezentacijom Albanije. Kvalifikacije nastavljamo devetog juna, kada ćemo na domaćem terenu dočekati reprezentaciju Grčke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije