Džeko postigao 50. gol u dresu BiH: Iz penala pogodio za vodstvo protiv Albanije

Radiosarajevo.ba
Džeko postigao 50. gol u dresu BiH: Iz penala pogodio za vodstvo protiv Albanije
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru prijateljske utakmice večeras gostuje kod reprezentacije Albanije u Elbasanu, gdje će izabranici Mehmeda Baždarevića tražiti novu pobjedu.

Nakon što su visoke, rutinske pobjede protiv Gibraltara u Zenici, nogometni reprezentativci BiH stigli su u Elbasan, gdje će vjerovatno isprobavati nove igrače i taktičke zamisli, kako bi se adekvatno pripremili za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Već nakon sedam minuta Zmajevi su pokazali svu svoju snagu i prednost na terenu, te je nakon nekoliko prilika glavni arbitar ovog susreta dosudio najstrožiju kaznu za reprezentaciju BiH, nakon prekršaja u kaznenom prostoru Albanije.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko ovog puta bio je siguran sa bijele tačke, te je matirao golmana domaćeg tima za vodstvo protiv Albanije i svoj 50. gol u reprezentativnom dresu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije