Beogradski mediji prizivaju RS u UEFA-i, a ne znaju gdje igra Stevanović

Radiosarajevo.ba
Beogradski mediji prizivaju RS u UEFA-i, a ne znaju gdje igra Stevanović
Kurir / Sastav
Krovna evropska fudbalska federacija (UEFA) u ponedjeljak je pod svoje okrilje primila Kosovo, što je izazvalo salvu protesta u susjednoj Srbiji.

Od čelnika FS Srbije, pa sve do medija. Najavljena je i tužba protiv UEFA-e.

Nekoliko dana nakon što je postalo zvanično da je Kosovo postalo punopravni član UEFA-e iz Beograda stižu zahtjevi da se isto omogući Republici Srpskoj. Ovu ideju podržava i bivši trener Crvene zvezde, osvajač titule prvaka Evrope s beogradskim klubom Ljupko Petrović.

"Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i takozvano Kosovo u UEFA-i. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravan status. Statut UEFA-e nakon odluke iz Budimpešte i ovako ne važi i nikoga ne interesuje. Republika Srpska, kao i Kosovo ima registrovanu ligu, fudbalere, pojedince koji imaju ime u Evropi. Jedino ako su jedni aršini za na Srbe, a drugi za Albance", rekao je Petrović i dodao:

"Bilo bi lijepo da neki Savez koji ima članstvo u UEFA-i stane iza FS Republike Srpske. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebalo to da uradi", istaknuo je Petrović.

Zašto bi Republika Srpska, koja je dio međunarodno priznate zemlje bila član UEFA-e, vjerovatno znaju samo beogradski mediji. Kosovo je za razliku od Republike Srpske priznalo 108 članica UN-a.

Možda bi, prije kreiranja potencijalnog sastava Republike Srpske, mediji u Beogradu mogli provjeriti gdje igraju fudbaleri uvršteni u sastav. Tako je Miroslav Stevanović, prema njima, vjerovali ili ne, član mađarskog Györa. Inače, Stevanović je član sarajevskog Željezničara. Dok je uvrštavanje Zlatana Ibrahimovića u isti, smiješno samo po sebi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije