Belgijski mediji najavljuju sastav s usamljenim Lukakuom u vrhu napada

Anadolija
Belgijski mediji najavljuju sastav s usamljenim Lukakuom u vrhu napada
/ Treći pogodak Belgije (EPA)
Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Belgije, pred večerašnji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv BiH imao je dosta problema sa povredama igrača.

Zbog toga će morati napraviti dosta izmjena u odnosu na prethodne dvije utakmice u kojima je vodio Belgiju, protiv Španije i Kipra, javlja Anadolu Agency (AA).

Najviše se dvoumio oko toga hoće li igrati sa tri ili četiri defanzivca , te sa dva ili jednim napadačem. Prema jutrošnjim najavama belgijskih medija Martinez se odlučio za formaciju sa četiri odbrambena igrača i usamljenim Romeluom Lukakuom u vrhu napada. Ako su mediji u pravu onda će Belgija večeras na stadion "Kralj Baudioun" istrčati u formaciji 4-4-1-1, uz jednu dilemu na desnom krilu, gdje za poziciju koju je igrao povrijeđeni Kevin De Bruyne konkurišu dva igrača.

Sastav Belgijanca trebao bi izgledati ovako: Thibaut Courtois - Jordan Lukaku, Nicolas Lombaerts, Toby Alderweireld, Thomas Meunier - Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Dries Mertens ili Naser Chadli - Eden Hazard - Romelou Lukaku.

Utakmica Belgija - BiH igraće se večeras na briselskom stadionu "Kralj Baudouin". Osim ove utakmice u grupi H večeras u istom terminu od 20:45 sati sastaće se Grčka - Kipar i Estonija - Gibraltar. Nakon prvog kola BiH, Belgija i Grčka imaju po tri, a Gibraltar, Kipar i Estonija su bez bodova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije