Begović: Sa svih strana prijete Belgijanci, moramo pametno odigrati

Anadolija
Begović: Sa svih strana prijete Belgijanci, moramo pametno odigrati
Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, optimista je uoči utakmice sa Belgijom, koju će popularni ”zmajevi” u drugom kolu grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” igrati u petak u Briselu.

”Velika utakmica. Radujemo se utakmici. Takve utakmice želi svako da igra. Dobre su nam šanse. Vjerujemo u naš kvalitet i karakter u ekipi, ali bit će teško. Belgija igra kući i favorit je. Nadam se da ćemo odigrati pametno i maksimalnim zalaganjem na terenu možemo ostvariti povoljan rezultat. I sa bodom bi morali biti zadovoljni. Najbitnije je da pametno odigramo”, rekao je Begović u razgovoru sa Anadolu Agency (AA) u La Hulpeu, malom mjestu pokraj Brisela gdje se bh. reprezentativci pripremaju sa duel sa ”crvenim đavolima”.

Ne misli da će prevagu na terenu donijeti to što će Belgija u petak igrati bez nekoliko standardnih reprezentativaca.

”Kada pogledaš njihove izmjene, to nema veliki uticaj. Malim ekipama možda bi to bio problem, ali kod njih nema velike veze. Imaju sreću da posjeduju veliki izbor kvalitetnih igrača, igrača svjetske klase. To što će igrati bez nekih važnih igrača neće poremetiti ništa kod nas. Znamo da nas i ovako čeka vrhunski protivnik”, istakao je Begović.

Na pitanje od kojeg bi mu belgijskog igrača mogla prijetiti najveća opasnost, Begović je odgovorio:

”Sa svih strana prijeti opasnost. Znam Edena (Hazarda, saigrača iz Chelseaja, op.a.) veoma dobro i on može od ničega nešto napraviti. Lukaku, ako bude tu, Benteke, Carrasco, Fellaini... Ima dosta opcija i moramo biti spremni na sve.”

Thibaut Courtois, golman Belgije, direktni je konkurent Begoviću za mjesto među stativama Chelseaja. Imaju zdravu konkurenciji, dobri su prijatelji van terena, a proteklih dana puno su razgovarali o predstojećem reprezentativnom ”sudaru”.

”Zezamo se, razgovarali smo. Dobro se spremaju za utakmicu. Nadam se da ćemo ih dobiti, ostvariti dobar rezultat, da se mogu fino vratiti u London”, naglasio je Begović.

Sa Chelseajem želi u ovoj sezoni do trofeja, nakon prošle sezone koja je bila katastrofalna za londonske ”plavce”.

”Želimo se ove sezone boriti za titulu. To su očekivanja kluba. Pritisak je veliki na nama. Imamo vrhunsku ekipu, najbolju u kojoj sam ikada bio. Možemo osvojiti puno. Obzirom da smo prošle godine bili 10. u prvenstvu prvi korak je vratiti se u Evropu. Hoćemo sa najboljim ponovo da se takmičimo za titulu u Premiershipu.

Ne smeta mu što je rezerva Courtoisu u Chelseaju, u kojem želi ostati.

”Veoma sam zadovoljan u Chelseaju. Normalno svako želi biti prvi golman, ali meni je sada bitno da sam član jednog od najvećih klubova u svijetu. Želim biti dijelom uspjeha i osvajati trofeje. Igram dovoljno da se dobro osjećam i ostanem u formi. Meni je 29 godina, nije mi 19 ili 20 da moram igrati svaki treći dan da bih održavao formu. Imam vrhunske treninge i sve je dobro. Očekujem da ostanem u klubu. Moj jedini fokus je ostati u Chelseaju i pomoću mu da bude uspješan”, otkrio je Begović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije