Begović sa legendama engleskog fudbala prikupio novac za djecu iz BiH

Radiosarajevo.ba
Begović sa legendama engleskog fudbala prikupio novac za djecu iz BiH
Stamford Bridge, dom londonskog Chelsea, bio je domaćin donatorske večeri u organizaciji Fondacije Asmir Begović.

Uz golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine učešće su uzeli i aktuelni čuvar mreže Arsenala Petr Čech te nekadašnji reprezentativac Engleske David James.

Tri golmana, koja su u svojoj karijeri kombinovano upisali nevjerovatnih 407 utakmica bez primljenog gola i 228 nastupa za reprezentacije svojih zemalja, govorili su o svom životnom putu, usponima i padovima, kao i o sitnicama koje golmane čine drugačijima od ostalih fudbalera. Begović, Čech i James su prokomentarisali svoje najimpresivnije odbrane u karijeri, a na kraju noći su odgovarali i na pitanja publike.

"Zadovoljstvo mi je biti dijelom ove večeri", rekao je okupljenim novinarima Petr Čech, koji je Chelsea, s kojim je osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu prvaka, prošle sezone zamijenio gradskim rivalom Arsenalom.

"Asmir radi sjajan posao s njegovom Fondacijom u Engleskoj i Bosni i Herceogivni i čast mi je da mogu pomoći".

David James, koji je i sam osnovao fondaciju za pomoć siromašnima, je poručio kako je ponosan na period kojeg je proveo dijeleći svlačionicu sa našim brojem jedan.

"Od prvog dana bilo je jasno se da Asmir ima veliki talent, ali i da je vrijedan radnik i golman koji uživa u fudbalu", kazao je James. "Drago mi je da mu se ispunila želja da kroz Fondaciju pomogne onima kojima to najviše treba, pogotovo u njegovoj domovini".

Asmir Begović se zahvalio sponzorima, bez kojih rad Fondacije ne bi bio moguć, ali i svim posjetiocima i donatorima.

"Fondacija je rođena prije tri godine, sa idejom da pomognemo projekte obnove i izgradnje sportske sportske infrastrukutre u Bosni i Hercegovini, ali i u Engleskoj. U međuvremenu smo realizovali nekoliko projekata u obje zemlje, pogotovo za djecu s posebnim potrebama, i nadamo se da smo im barem malo pomogli da se u budućnosti nastave baviti sportom. Ponosan sam na sve ljudi koji sudjeluju u ovome, i veliko hvala svim sponzorima i donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće".

Da je uistinu tako potvrdili su i posjetioci Večeri s golmanima, koji su sudjelovali u dobrotvornoj aukciji. Skupljeno je ukupno 14.000 funti, a rekordnu cijenu ostvarila je rijetka kolekcija rukavica sa potpisima Jamesa, Čeha i Begovića, koja je prodana za 8.000 funti.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju rekreacijskih i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj. Cilj je potaknuti djecu da budu aktivna, vode zdrav život i učestvuju u sportskim aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije