Baždarević: Protiv Belgije trčanje može napraviti prevagu

Anadolija
Baždarević: Protiv Belgije trčanje može napraviti prevagu
AA / Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči utakmice sa Belgijom u bazi "zmajeva", u La Hulpeu, "spušta loptu".

To ne znači da ne vjeruje u pozitivan rezultat u meču drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Belgije, koji će biti odigran u petak od 20:45 sati na stadionu "King Baudouin" u Briselu.

"Očekujem da sutra svi budu u trenažnom procesu osim Tonija Šunjića, koji danas igra utakmicu u svom klubu. Sve za sada prolazi jako dobro kako smo i predvidjeli. Pojedini igrači jesu umorni, pogotovo oni koji su igrali sinoć. Bitno je da su igrali dobro u klubovima i da dolaze zadovoljni na okupljanje reprezentacije i da se dobro spremimo se jako važnu utakmicu", rekao je Baždarević.

Ne želi likovati radi problema njegovog kolege na klupi "crvenih đavola" Roberta Martineza koji u utakmici protiv BiH neće moći računati na Kevina De Bruynea, Vincenta Kompanyja, Thomasa Vermaelena, ali prema posljednjim informacijama i Radju Nainggolana, kojeg je zbog povrede Roma odbila pustiti na okupljanje reprezentativaca Belgije.

"Izuzetno su dobri i ovi igrači koji su tu i lako će zamijeniti one koji će nedostajati Belgijancima. Sve zavisi od nas šta ćemo im spremiti. Faktor angažovanja, trčanja može napravit prevagu u ovoj utakmici", istakao je Baždarević.

Malo se naljutio na pitanje daju li dodatnu nadu golovi Edina Džeke za Romu i Vedada Ibiševića u dresu berlinske Herthe proteklog vikenda.

"A ima li defanzivni, samo o golovima pričamo", kazao je Baždarević, potom dodavši:

"Imamo ambicija i očekivanja. Naša najveća nada je naše zajedništvo i igra i ponašanje kao u prethodnim utakmicama. Dobro je što naši igrači igraju u svojim klubovima i zadovoljni su. Lakše će nam biti spremiti utakmicu".

Sa saradnicima u stručnom štabu detaljno analizira i još će analizirati Belgijance. O taktici nije htio previše pričati. O taktici kojom će se suprotstaviti Belgijancima u petak odlučit će tokom priprema. Isto će biti i sa sastavom ekipe koja će u Briselu pokušati osvojiti zlatan plijen na putu ka SP u Rusiji, bod ili bodove. 

Od 17:30 sati dio reprezentativaca, oni koji su za svoje klubove igrali u subotu, trenirat će na stadionu u mjestu Overijseu. Preostali će biti na rekuperaciji u park šumi pokraj hotela u La Hulpeu, 20 kilometara udaljenom od Brisela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije