Baždarević: Ne smijemo srljati i nasjedati na provokacije

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Ne smijemo srljati i nasjedati na provokacije
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine devetog juna će na stadionu Bilino polje u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke.

Danas je u Sarajevu održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Mehmed Baždarević

"Pokušat ću da vam dam prave informacije. Postavlja se pitanje zašto 25 igrača? Znate da ima još utakmica u prvenstvima da se igra. Milićević danas ima preglede i vidjet ćemo šta će biti. Đurić je otpao, on je ponovo na liječenju. Vršajević je dugo vukao povredu tetive. Prave informacije ćemo znati u ova naredna dva dana. Bilo je tu igrača koji su igrali, koji su igrali malo, ali i onih koji nisu igrali nikako. Na nama je da nađemo optimalnu formu za ono što nas čeka. Jako će biti važni treninzi. Zadovoljan s onima koji igraju, naročito Miralem koji igra finale jednog takvog takmičenja. Odradit ćemo najbolje ove pripreme i spremni dočekati Grke", rekao je Baždarević. 

"Mi smo nastojali da napravimo prijateljsku utakmicu drugog ili trećeg juna. Da pokušamo imati još bolje uvjete da vidimo kako su spremni fudbaleri. Senegal je postavio uvjete koje nismo mogli ispuniti. Spremit ćemo se na treninzima nadam se, radit ćemo naporno", dodao je Baždarević.

"Vidjeli ste odgovornu i discipliniranu Grčku protiv Belgije. To je druga reprezentacija u odnosu na onu koju smo sreli u Pireju. Na nama je da jednom agresivnom, timskom igrom dođemo do pozitivnog rezultata. Zajedno s publikom moramo odigrati utakmicu kakvu svi očekujemo. Ne smijemo srljati i nasjedati na provokacije. Moramo odgovoriti na pravi način", istaknuo je Baždarević. 

"Nedostaje nam vođa i lider Emir Spahić, kojeg dugo nema na terenu, Kolašinac koji igra u najboljoj formi ima kartone. Nadam se da će Zukanović, Bičakčić, Lulić odgovoriti zadatku. Odlučit ćemo se nakon treninga i vidjeti ko je najspremniji i najiskusniji da odgovori ovakvoj utakmici", istaknuo je Baždarević.

"Šanse i za prvo i drugo mjesto su otvorene i realne. U fudbalu je sve moguće. Nadam se da ćemo imati i više optimizma. Trebamo biti realni, očekuje nas teška utakmica, ali sudbina je u našim rukama", rekao je Baždarević. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za duel s Grčkom spremat će se u Trening centru FK Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije