Baždarević: Moja je odluka da počnemo pripreme u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Moja je odluka da počnemo pripreme u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Mehmed Baždarević
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine šestog septembra igrat će u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv reprezentacije Estonije.

Naš najbolji tim prvi dio priprema odradit će u Sarajevu, a izabranici selektora Baždarevića trenirat će u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru. Nakon toga naš nacionalni tim pripreme nastavlja u Trening centru reprezentacije u Zenici.

Danas je u Sarajevu održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio selektor Baždarević.

Zašto nema Sušića?

"Ne znam da li je iznenađenje što nema Sušića? Mijenja klub i vidjet ćemo kako će to sve biti. Pratili smo ga i nije bio konstantan. Ja mislim da su trenutno na spisku najbolji igrači i igrači u najboljoj formi. Mislim da ovaj spisak na kojem se nalazi dosta igrača koji su igrali prošle kvalifikacije i da su oni u najboljoj formi. Nije bilo dovoljno utakmica da to ispratimo, ali zadovoljan sam formom", rekao je Baždarević.

Zadnji vezni?

"Imamo na poziciji zadnjeg veznog Pjanića, Medunjanina, Cimirota i Grahovca. Vjerujem da ćemo pronaći pravo rješenje za tu poziciju", rekao je Baždarević i dodao:

"Mislim da smo kvalitetniji od Estonije, ali da bismo ih pobijedili moramo mnogo trčati i biti borbeni. Ako se to desi, onda moramo napraviti razliku", dodao je Baždarević.

Zbog čega je jedan dio priprema u Sarajevu? Da li su igrači tako željeli?

"Igrači nisu željeli niti su odlučili. Odlučio sam ja i stručni štab. U Sarajevu ćemo odraditi nekoliko humanitarnih akcija i riješiti sponzorske ugovore koji su jako bitni za Savez. Nakon toga idemo u Zenicu. To su samo dva dana", istaknuo je Baždarević.

Trener golmana?

"Za utakmicu s Estonijom rješenje će biti od ljudi koji su već u selekcijama. Komisija i odbor će donijeti rješenje za nastavak kvalifikacija. Za Estoniju rješenje ćemo tražiti u reprezentativnim selekcijama", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije