Baždarević i Pjanić: Belgijanci kvalitetni, ali nisu nepobjedivi

Anadolija
Baždarević i Pjanić: Belgijanci kvalitetni, ali nisu nepobjedivi
/ Anadolija
Uoči posljednjeg treninga bh. reprezentativaca pred utakmicu s Belgijom novinarima su se obratili selektor Mehmed Baždarević i vezista "zmajeva" Miralem Pjanić.

"Mislim da smo na pripremama odradili ono što smo željeli. Nemamo povrijeđenih igrača. Spremni smo da se suprotstavimo Belgiji", istakao je selektor Baždarević.

Selektor naše selekcije svjestan je težine zadatka.

"Izostanak nekih reprezentativaca sigurno pravi probleme mom kolegi na belgijskoj klupi, ali oni imaju dovoljan izbor igrača. Ozbiljna su ekipa, i mogu da izlaze iz jednog u drugi sistem igre. Pokušat ćemo im našim kvalitetima napraviti problem."

Nije htio otkriti da li će BiH igrati s jednim ili dva napadača – Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem – koji su u odličnoj formi.

"Poslije večerašnjeg treninga odlučit ću s kojom formacijom ćemo istrčati sutra na teren. Važno je da su svi spremi da daju svoj maksimum protiv izuzetno kvalitetne ekipe", rekao je Baždarević.

Miralem Pjanić je s obje noge na zemlji.  

"Belgija je favorit u našoj grupi. U odnosu na utakmicu koju smo prošle godine izgubili 1:3, ovdje u Brusselsu, mnogo se toga promijenilo. Bili smo tada u negativnoj seriji. Selektor Baždarević unio je mnogo novih stvari. Sutra moramo igrati pametno i imamo šanse da pobijedimo", rekao je Pjanić.

Zvijezda torinskog Juventusa otkrila je i kako se proteklih dana čuo s Radjom Nainggolanom, doskorašnjim saigračem u Romi i veoma dobrim prijateljem, koji je zbog povrede sutra spriječen da nastupi za Belgiju.

"Čuo sam se s Radjom. On je dobar igrač i žao mi je što neće igrati, ali za nas je to bolje. Ipak, Belgija ima puno dobrih individualaca pri čemu bih izdvojio Edena Hazarda. Samo kolektivnom igrom možemo izvući povoljan rezultat", kazao je Pjanić

Utakmica Belgija - BiH igra se sutra s početkom u 20.45 sati. Sudit će je jedan od najboljih svjetskih sudija Englez Martin Atkinson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije