Bayern postigao osam golova HSV-u, ubjedljivi Leipzig i Dortmund

Radiosarajevo.ba
Bayern postigao osam golova HSV-u, ubjedljivi Leipzig i Dortmund
Anadolija / Ilustracija
U popodnevnom terminu je odigrano pet utakmica 22. kola njemačke Bundeslige. Strijelci su bili jako raspoloženi, a postignuto je ukupno 23 gola.

Bayern je dočekao ove sezone blijedi HSV i deklasirao ih već u prvom poluvremenu. Vidal i dva puta Lewandowski su pogađali za Bavarce i osigurali vodstvo od 3:0 na poluvremenu. U drugom dijelu Bayern je nastavio terorisati goste, pa su Lewandowski, Alaba, dva puta Coman i Robben ponizili HSV za konačnih 8:0.

Leipzig nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone. Danas im je u goste stigao Koln i nije se dobro proveo. Već na početku meča Leipzig u vodstvo dovodi Forsberg, da bi Maroh autogolom povisio prednost domaćih. U nastavku Osako je smanjio prednost Leipziga, ali je Werner brzo povisio na 3:1.

Borussia Dortmund je gostovala u Freiburgu i upisala važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Gosti su u vodstvo došli preko Sokratisa u 13. minuti što je bio rezultat prvog poluvremena. Aubameyang je u 55. i 70. minuti postigao dva gola za potpuni debakl Freiburga. 

Leverkusen je ugostio Mainz i priredio neugodno iznenađenje svojim navijačima. Gosti su preko Bella i Oztunalija na startu meča poveli sa 2:0, a domaći do kraja prvog poluvremena nisu mogli da konsoliduju redove. U drugom dijelu napadi Leverkusena, ali se Mainz dobro branio i kući nosi velika tri boda. 

Darmstadt i Augsburg igrali su derbi donjeg dijela tabele. U prvom poluvremenu dosta tvrda utakmica, a na početku drugog dijela domaći dolaze u vodstvo golom Hellera, ali Augsburg vrlo brzo poravnava preko Verhaegha iz penala, a Bobadilla u finišu donosi potpuni preokret gostima, a domaće gurnuo korak do ispadanja iz Bundeslige, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije