Bez golova i čuda u Kataloniji: Pjanić i društvo pokorili veliku Barcelonu

Radiosarajevo.ba
Bez golova i čuda u Kataloniji: Pjanić i društvo pokorili veliku Barcelonu
Uzvratni mečevi četvrtine finala Lige prvaka ponudili su do sada sjajne susrete, u kojima su dva kluba iz Madrida ostvarili plasman u polufinale. No, prava senzacija ponudio je meč u Kataloniji, tokom kojeg je Barcelona tražila čudo protiv Juventusa.

Već od samog starta ovaj meč ponudio je mnoštvo uzbuđenja na obje strane terena, a iznenađujući za Katalonce bili su brojni napadi Juventusa, iako se pretpostavljalo da će Stara dama igrati mnogo defanzivnije.

Taj pritisak napravio je totalnu pometnju u veznom redu Barcelone, koji naprosto tokom većeg dijela prvog poluvremena nije uspijevao kreirati prilike iz kojih bi domaći pogodili mrežu Buffona. 

S druge strane, Juventus je strpljivo gradio odbrambeni zid oko najboljih pojedinaca katalonskog tima, te tako ni Messi, ni Neymar, te najzad ni Suarez nisu uspijevali stići do izglednih prilika, čime je prvo poluvrijeme završilo poprilično izjednačeno terenskim učinkom, rezultatom 0:0.

Dosta ofanzivna igra Juventusa nastavljena je i u drugom dijelu utakmice, pa iako je Barcelona nekoliko puta prijetila preko svojih napadača, svoje prilike imao je i Juventus. Tako je u 63. minuti Pjanić sjajno šutirao ka golu ter Stegena, pa iako je jedan od domaćih nogometaša blokirao ovu loptu, ona je zamalo završila u golu, čime je pokazana još jednom odlučnost Stare dame da pokori Katalonce.

Na drugoj strani Barcelona je nekoliko puta zaprijetila u drugom dijelu, no uvođenjem Barzaghlia Allegri je jasno stavio do znanja da će njegov tim u nastavku braniti svoj gol, što je dodatno otežalo posao Kataloncima.

To je i odredilo nastavak susreta, u kojem su se nizali pokušaji obje ekipe, a susret je najzad završen bez golova, što je itekako odgovaralo nogometašima Stare dame, koji su se uz uspjeh u Torinu plasirali u polufinale najprestižnijeg nogometnog takmičenja Starog kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije