Bakljada Manijaka obišla svijet: Kako se navija, bodri i voli klub sa Grbavice

Radiosarajevo.ba
Bakljada Manijaka obišla svijet: Kako se navija, bodri i voli klub sa Grbavice
Facebook / Prtscr
"Prodati 500 desetogodišnjih ulaznica po 1000 KM. Nemoguće. Nikada ne bih vjerovao onome ko to zamisli, ali tada sam mudro šutio, možda sanjari i uspiju. A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu", tako kaže jedan navijač Željezničara.

Za FK Željezničar jučer je bio historijski dan - dobili su novu tribinu na stadionu Grbavica. Priča o izgradnji i otvaranju istočne tribine oduševila je brojne medije i građane širom regiona, ali i svijeta.

Prenosimo jednu od tih priča...

"Stadion najvećeg bosanskohercegovačkog kluba u ratu je spaljen do temelja, a nakon 20 godina nova uprava kluba odlučila je uz pomoć navijača napraviti novu istočnu tribinu.

U dvije akcije, prvoj za stolice i drugoj za izgradnju tribine preko desetogodišnjih ulaznica, navijači su prikupili skoro milion KM. Dovoljno da nikne nova tribina, bez pomoći onih na vlasti čija su obećanja navijači slušali godinama...

Novu istočnu tribinu Grbavice otvorio je Ivica Osim, najveća klupska legenda i gospodar Željine obitelji, kako ga nazivaju navijači. Okršaj sa Slobodom (4:2) gledalo je oko 15 hiljada gledaoca, što je nevjerojatna posjeta za bosanskohercegovačke uslove i Premierligu u kojoj je Željezničar najtrofejnija momčad.

A bakljada s iste utakmice obišla je svijet. Naime, na tri tribine zapaljeno je nekoliko stotina baklji (i niti jedna nije završila na travnjaku), a veći dio navijača na Grbavici nije mogao zadržati suze u tim trenucima, svjestan koliki su uspjeh napravili.

Grbavica je svetinja, ne samo navijačima Želje, već i cijelom gradu jer je u ratu bila pod okupacijom, pa u Sarajevu na ovo gledaju kao na uspjeh grada, piše Index.

I ovo je tek početak. Klub i navijači još jučer okrenuli su se izgradnji južne tribine, navijačke tribine za Manijake..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije