Rakitić donio Barceloni tri boda iz Baskije

Radiosarajevo.ba
Rakitić donio Barceloni tri boda iz Baskije
/ FOTO: FC Barcelona
Aktuelni prvak Španije, katalonska Barcelona večeras je na stadionu San Mames u Bilbau gostovala kod Athletica u drugom kolu španske Primere. Gosti su slavili 1:0.

Barcelona je mrežu zatresla već u petoj minuti, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Domaćin prijeti u 12. minuti, ali udarac Benata brani Marc-Andre ter Stegen. Gosti su poveli u 21. minuti. Arda Turan je centrirao, a mrežu Iraizoza trese Ivan Rakitić.

Barcelona je do dva gola prednosti mogla u finišu prvog poluvremena, ali udarac Arde Turana odlazi pored stative gola Baskijaca. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na San Mamesu 1:0 za Katalonce.

Katalonci ponovo prijete u 70. minuti. Pokušao je Lionel Messi, ali njegov udarac odlazi visoko iznad prečke Iraizozovog gola. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Barcelonu. 

Nešto ranije Alaves je na svom terenu remizirao sa Sportingom (0:0), dok je Las Palmas deklasirao Granadu rezultatom 5:1.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije