Uz sjajnu Pjanićevu asistenciju Stara dama remizirala sa Atalantom

Radiosarajevo.ba
Uz sjajnu Pjanićevu asistenciju Stara dama remizirala sa Atalantom
U okviru 34. kola Serije A na stadionu Atleti Azzurri d'Italia u Bergamu Atalanta je dočekala italijanskog prvaka Juventusa.

Iako je ovo trebao biti italijanski okršaj dva bosanskohercegovačka reprezentativca - Edina Zukanovića i Miralema Pjanića, Zukanović je zbog povreda propustio večerašnju utakmicu, dok je Pjanić zaigrao u startnoj postavi u redovima Stare dame.

Na samom kraju prvog poluvremena, loptu je odlično primio Paulo Dybala na rubu šesnasterca, ali je loptu poslao visoko iznad gola, nakon čega je Atalanta iskoristila izvođenje gol-auta.

U 45. minuti Alejandro Gomez dodaje loptu u šesnasterac Andrei Contiju koji zakucava pored desne stative i tako dovodi Atalantu u vodstvo.

Nakon povratka sa poluvremena, ekipa Atalante pravi katasftrofalnu grešku. Nakon centaršuta iz slobodnjaka u 51. minuti Leonardo Spinazzola je skrenuo loptu glavom  i dolazi do autogola. 

U 71. minuti Sami Khedira je propustio sjajnu šansu za vodstvo Juventusa nakon što je Pjanić izveo korner. Sjajnu dugu loptu u 83. minuti Pjanić je poslao Dani Alvesu koji je visoko skočio i precizno zabio loptu u protivnički gol čime ostavlja Etrita Berishu bespomoćnim i dovodi Juventus u vodstvo.

U istoj minuti sudija Marco Guida je Pjaniću pokazao žuti karton.

Remo Fueler je u 89. minuti bio u pravo vrijeme na pravom mjestu, odnosno u šesnatercu dočekuje odbijenu loptu i udara po sredini gola, te izjednačava rezultat u ovoj utakmici kojim završava ova utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije