Asmir Begović: Spremni smo da damo gas od prve utakmice

Radiosarajevo.ba
Asmir Begović: Spremni smo da damo gas od prve utakmice
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela s pripremama za novi kvalifikacijski ciklus.

Naš najbolji nacionalni tim u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji igra protiv reprezentacije Estonije, šestog septembra na Bilinom polju.

"Jedinica" našeg nacionalnog tima, Asmir Begović, ističe kako se odlično osjeća na početku nove sezone.

"Ono što je bilo prije, treba ostaviti iza nas. Nikad se ne zna šta nosi budućnost. Očekivano je da Grčka bude bolja, Kipar također može biti nezgodan, baš kao i Estonija. Šta je bilo prije treba da ostavimo po strani. Moramo se skoncentrirati na ekipe koje nam dolaze. Ne zanima nas šta je bilo ranije", istaknuo je Begović i dodao:

"Ja se super osjećam. Imao sam dobro ljeto i dobro sam se oporavio od naporne sezone. Pripreme su super prošle. Odigrao sam dovoljno utakmica da se dobro osjećam. Snašao sam se s novim trenerom u ekipi. Dugo se nisam ovako dobro osjećao", rekao je Begović.

Koliko znamo o Estoniji?

"Gledao sam Estoniju u utakmici protiv Engleske u kvalifikacijama i nezgodna su ekipa. Znam da nam mogu zagorčati život. Međutim dosta toga je i do nas. Moramo ući maksimalno skoncentrirani u utakmicu. Svi znaju igrati lopte i svi znaju trčati. Spremni smo da damo gas od prve utakmice. Uvijek je super igrati kući pred našim navijačima. Fino je da počnemo kvalifikacije na domaćem terenu", rekao je Begović.

"Borit ćemo se za titulu. To nam je cilj naravno, da osvojimo Premiership. Međutim tek je počela sezona, vidjet ćemo šta će se dešavati", rekao je Begović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije