Alves: Bili su nezahvalni i lagali su, nisu me poštovali

Anadolija
Alves: Bili su nezahvalni i lagali su, nisu me poštovali
EPA / Dani Alves
Fudbaler Juventusa Dani Alves (33) kritikovao je Upravu svog bivšeg kluba Barcelone, istakavši da čelnici katalonskog kluba ne znaju kako se trebaju ponašati prema igračima.

"Tokom posljednje tri sezone slušao sam da odlazim iz kluba, ali mi članovi Uprave kluba nikada ništa nisu rekli u lice. Bili su nezahvalni i lagali su. Oni me nisu poštovali. Ponudili su mi da produžim ugovor tek kada im je FIFA zabranila transfere. Tada sam potpisao ugovor uz klauzulu za raskid, da mogu besplatno otići. Ljudi koji sada vode Barcelonu ne znaju kako da se ponašati prema igračima", rekao je Alves za španski list "ABC".

Istakao je kako je trenutno koncentrisan samo na svoj sadašnji klub Juventus.

"Želio sam probati nešto novo, igrati na visokom nivou za uspješan klub koji ima dugu historiju. Prešao sam u Juventus, pošto sam po prirodi pobjednik. Juventus vas uvijek može naučiti nečemu. Uvijek se negdje takmiči, srećan sam i čekaju me novi i uzbudljivi izazovi s ovim sjajnim timom", rekao je Alves.

Alves je u dosadašnjoj karijeri igrao za Bahiu, Sevillu, Barcelonu i Juventus.

U dresu reprezentacije Brazila je u 99 nastupa postigao sedam golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije