Novajlije položile ispit: Mešini Zmajevi bolji od Albanije

Radiosarajevo.ba
Novajlije položile ispit: Mešini Zmajevi bolji od Albanije
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Elbasanu odigrala prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Albanije. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 2:1.

Na prvu pravu priliku čekali smo šest minuta. Grešku odbrane Albanije iskoristio je Edin Džeko, ali je u posljednjem trenutku jedan igrač domaćih ipak uspio izbaciti loptu s gol linije. U nastavku akcije lopta je došla do Krunića, koji je prevario defanzivca Albanije i potom izborio jedanaesterac.

Precizan s bijele tačke bio je kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko, za svoj 50. pogodak u dresu reprezentacije. Nakon vodećeg gola naše reprezentacije Albanci su zaigrali nešto bolje, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Asmira Begovića.

U 40. minuti susreta povrijedio se Ognjen Vranješ, a njega je zamijenio fudbaler sarajevskog Željezničara Miroslav Stevanović. Samo dvije minute kasnije došli smo do dva gola prednosti.

Džeko je kombinovao s Krunićem, fudbaler Empolija prelijepo proigrava Kenana Kodru koji na vrhu peterca pronalazi usamljenog Senada Lulića, a Jablaničanin trese mrežu Albanaca. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za našu reprezentaciju.

U drugom poluvremenu na prvo nešto ozbiljnije uzbuđenje čekalo se sve do 68. minute susreta. Iz prve prave prilike na susretu Albanci dolaze do gola. Hyka je centrirao, a Bekim Balaj šutira glavom i matira nemoćnog Begovića.

Od tog trenutka krenula je ofanziva Albanije na gol Asmira Begovića. Međutim domaći nisu uspjeli postići pogodak, pa je naša reprezentacija upisala novi trijumf. Fantastičnu intervenciju u 94. minuti susreta upisao je Asmir Begović. Selektora Baždarevića može radovati odlična igra novajlija u našem timu. Posebno su se istakli Rade Krunić, Dario Đumić i Kenan Kodro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije