Adžem čestitao igračima na zalaganju i radu, Repuh razmišlja o ostavci

Radiosarajevo.ba
Adžem čestitao igračima na zalaganju i radu, Repuh razmišlja o ostavci
Fudbalski klub Željezničar slavio je u 112. prvenstvenom derbiju protiv Sarajeva rezultatom 1:0.

Jedini pogodak za Plave postigao je Zajko Zeba s bijele tačke u petoj minuti susreta. Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratili su se Admir Adžem i Senad Repuh.

"Jako teška utakmica za nas. Nadam se da nije bila dosadna kao prethodne. Mi smo došli s namjerom da pobijedimo. Pogodak koji smo postigli rano nam je pomogao. Nismo se snašli kada smo igrali igrača više. Moram reći da su nam neki pojednici iz Sarajeva napravili mnogo problema. Čestitam mojim igračima na radu u ovih manje od mjesec dana. Taj rad se vidi i taj rad se nagradi. Kada je ispravan pristup imate i sreće.

Želim se zahvaliti našim navijačima na pobjedi, a svom kolegi Senadu želim mnogo sreće. Lijepo je bilo boriti se protiv njega danas. On, kao i ja zna šta je derbi. Žao mi je što je Osmanković morao tako rano izaći s terena. Znat ćemo sutra kakva je povreda u pitanju", rekao je Adžem.

"Žao mi je što niko nije postavio pitanje o igri Anela Šabanadžovića, to bi bilo bolje pitanje od pitanja o ostavkama i suđenju", istakao je Adžem.

"Nemam šta zamjeriti svojim igračima na zalaganju. Kada otvorite utakmicu onako kako smo mi otvorili, onda se promijeni dosta toga u onome što smo planirali na početku utakmice. Imamo problema s jedanaestercima. Derbi je bio borben, bilo je i nekog kvaliteta. Igra sa deset igrača je mnogo promijenila i našu i njihovu igru. Želim čestitati Željezničaru, a mi moramo raditi vrijedno da riješimo sve probleme", rekao je Repuh i dodao:

"Mislim da nisam imao pravu opciju za treću izmjenu. Stvarali smo šanse, imali jedanaesterac, ali na kraju nismo imali sreće", istakao je Repuh.

"Radikalne promjene sada ne možemo napraviti. Vizija se pravi na početku sezone. Mislim da pred navijače i medije treba izaći s jasnom vizijom i reći šta klub želi u budućnosti. Ako će moja ostavka nešto promijeniti ja ću je ponuditi. Razmišljam o ostavci, ali prije svega treba sjesti s upravom kluba", rekao je Repuh.

"Danas moram pohvaliti i navijače Sarajeva. Zaista su nam bili podrška, a mi ih nažalost nismo obradovali. Ja sada zaista razumijem njihovo zadovoljstvo", istakao je Repuh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije