Zvijezda Portlanda o Nurkiću: Zbog njega, ovdje se traži i bosanska hrana

Radiosarajevo.ba
Zvijezda Portlanda o Nurkiću: Zbog njega, ovdje se traži i bosanska hrana
/ Jusuf Nurkić, Foto: Rip City
The Players' Tribune je američki portal na kojem imamo priliku čitati tekstove koje pišu najpoznatiji svjetski sportisti te 'iz prvog lica' možemo razumjeti njihov život.

Jednu od kolumna u posljednje vrijeme napisao je i C.J. McCollum, zvijezda Portland Trail Blazersa, a zanimljivo je da se u dobrom dijelu osvrnuo na period od dolaska Jusufa Nurkića u njegov tim.

Trail Blazersi su na Nurkićev pogon napravili nevjerovatan niz i plasirali se u doigravanje iako to baš niko nije očekivao.

Nažalost, naš košarkaš se povrijedio pred sami početak doigravanja te ga još nismo imali priliku vidjeti protiv Warriorsa u prvoj rundi doigravanja.

"U martu smo imali pandemiju u Portlandu. Ljudi su tražili bosansku hranu! Mislim da sam vidio nekoga i da je pokušavao platiti hranu bosanskom markom. Smijem se zakleti i da mi je jedan 'lik' rekao zdravo umjesto hello", napisao je McCollum na početku kolumne.

"'Nurk Fever' (groznica za Nurkom). Nurkić je imao savršen prvi nastup u našem dresu i već tada sam shvatio da ga navijači vole od prvog momenta. Upisao je sjajne brojke na početku i groznica je počela hvatati kompletan grad, a protiv Denvera je doživjela svoj vrhunac. Naša sezona je bila u pitanju, a on je svom bivšem timu u stilu Shaqa postigao 33 poena, uhvatio 15 skokova i 'zalijepio dvije banane'. Publika je poludjela, doigravanje je počinjalo tek za mjesec dana, ali da ste igrali tu tekmu znali bi da je izgledala kao da je utakmica broj sedam velikog finala, ili kako mi to zovemo u Portlandu - 'Domaća utakmica'. Navijači Portlanda su najbolji na svijetu", napisao je C.J. između ostalog, prenosi Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije