Zmajevi oduvali Fince, sa Špancima za Svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Zmajevi oduvali Fince, sa Špancima za Svjetsko prvenstvo
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u turskom Samsunu odmjerila snage s reprezentacijom Finske na Evropskom prvenstvu.

Naši juniori upisali su trijumf (95:72) i sutra će za peto mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo igrati protiv reprezentacije Španije.

Utakmicu smo otvorili serijom 8:0, a onda smo predvođeni Musom otišli na +10 pet minuta prije kraja prvog perioda (18:8). U jednom trenutku smo vodili i 12 razlike, no Finci su uspjeli smanjiti na 22:19 nakon prvog perioda.

Početkom drugog perioda smo se ponovo počeli odvajati od Finaca i sve ono što nas nije išlo protiv Francuske, danas je "radilo". Nekoliko vezanih poena Muse pred kraj poluvremena nas je odvelo na 45:31.

Treći period smo otvorili odlično i vodili sa 16 razlike većim dijelom. Razlika je u nekim trenucima iznosila i 20 poena, a rezultat pred posljednji period glasio je 67:51. Nastavili su naši reprezentativci s odličnom igrom i u posljednjih deset minuta. Prednost su sačuvali do kraja susreta i izborili duel sa Špancima. Slavili su na kraju rezultatom 95:72.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Džanan Musa sa 28 postignutih poena, dok je Gegić dodao 16. Kod Finaca 18 poena postigao je Maxhuni, dok je 12 dodao Nyman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije