Zbog vrijeđanja Džanana Muse: Policija uhapsila navijače u Šibeniku

Hina
Zbog vrijeđanja Džanana Muse: Policija uhapsila navijače u Šibeniku
Zbog vrijeđanja koje je Džanan Musa pretrpio od navijača Zadra, policija u Šibeniku je privela nekoliko osoba na kriminalističku obradu.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave šibensko-kninske županije, uhapšeni su pripadnici Tornada, navijačke grupe iz Zadra, koji su tokom utakmice u nekoliko navrata glasno vrijeđali igrača Cedevite Džanana Musu.

Zbog takvih nemilih scena na tribinama, sedam minuta prije kraja prekinuta je polufinalna utakmica hrvatskog Kupa Krešimira Ćosića, u okviru koje su se sastali Cedevita i Zadar. Glavni sudija ove utakmice Srđan Dožai je u 33. minuti prekinuo utakmicu i naredio redarima da isprazne dio tribine na kojem su bili navijači Zadra, a uskoro su se i igrači Cedevite povukli u svlačionicu.

Uskoro su tribine bile prazne, a utakmica je nastavljena do konačne pobjede Cedevite. No, nakon utakmice policija je izdala obaavijest da je uhapšeno nekoliko navijača i to zbog poruka koje iskazuju ili potiču mržnju.

"Nakon upozorenja organizatora da prestanu, navijači su nastavili s opisanim ponašanjem zbog čega smo priveli više osoba u policijsku postaju u Šibeniku gdje je u toku kriminalističko istraživanje", izjavila je glasnogovornica PU šibensko kninske Marica Kosor koja nije mogla reći o koliko je privedenih navijača riječ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije