Vrabac: S jakom odbranom i našim maksimumom pobijedit ćemo Armeniju

Radiosarajevo.ba
Vrabac: S jakom odbranom i našim maksimumom pobijedit ćemo Armeniju
Košarkaški reprezentativci naše zemlje pobijedili su večeras Slovačku u petom kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, bilo je 74:92, te smo tako ostali u igri za plasman u kvalifikacije.

Adin Vrabac je postigao 11 poena uz šest skokova i dvije asistencije, a nakon utakmice je istaknuo da mu je drago zbog reakcije koju je naš tim pokazao nakon loše utakmice u Zenici, prenosi Sport1.ba

''Što se tiče večerašnje utakmice drago mi je zbog pobjede kao i zbog reakcije jer smo pokazali da se možemo dignuti nakon loše utakmice u Zenici. Pokazali smo da imamo dobru atmosferu i bilo je bitno da se možemo dići kako bi napravili uvod za iduću utakmicu sa Armenijom koja nam je puno bitnija'', rekao je Vrabac koji je potom prokomentirao pobjedu Švedske nad Armenijom.

''Očekivali smo pobjedu Švedske nad Armenijom, ali ta pobjeda je okončana većom razlikom nego uobičajeno što je malo iznenađujuće. Ja vjerujem da će Armenija protiv nas pokazati reakciju poslije poraza u Švedskoj i mislim da će biti tvrda utakmica''.

Kapiten naše reprezentacije vjeruje u pobjedu u Armeniji.

''Naš tim je svjestan o kakvoj se situaciji radi. Ta utakmica nam donosi prolaz dalje i najvažnije je doći do pobjede, nema druge. Ja vjerujem u to. Ovo je neki put kako smo večeras igrali kako trebamo igrati i tamo tako da jednostavno je. Sa jakom odbranom i da damo svoj maksimum, ostvarićemo pobjedu i proći dalje u kvalifikacije'', završio je Vrabac.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije