Sretno, Zmaju: Džanan Musa potpisao prvi profesionalni ugovor

Radiosarajevo.ba
Sretno, Zmaju: Džanan Musa potpisao prvi profesionalni ugovor
Džanan Musa, dragulj bh. košarke, jučer je proslavio svoj 18. rođendan, a najljepši poklon za njega stigao je iz uprave Košarkaškog kluba Cedevita, koji mu je ponudio prvi profesionalni ugovor na tri godine.

Nakon što je u decembru 2014. godine stigao u redove zagrebačkog tima, mladi Džanan isprofilirao se u jednog od najbolji igrača Europe, a vrlo brzo je izborio i svoje mjesto u seniorskoj selekciji, te postao neizostavni član tima koji se bori za novi naslov prvaka Hrvatske.

Zbog svega toga, mladom bh. košarkašu ponuđen je prvi profesionalni ugovor, koji je on i potpisao sa KK Cedevita, u kojoj će provesti naredne tri godine.

"Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada. Napredovao sam u posljednje dvije godine i dobio priliku da pokažem sve što znam. Odabrao sam Cedevitu, jer imam zajedničku historiju sa klubom, a i ovdje smo svi jedna velika porodica", kazao je Musa prilikom potpisivanja ugovora.

Iz uprave KK Cedevita istakli su kako su ponosni jer se Musa vezao upravo za njihov klub, iako je imao ponude velikih klubova, te sportski direktor kluba Matej Mamić ističe kako je to zasigurno veliki uspjeh kluba.

"Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevite sada tek krenula", zaključio je Mamić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije