Posljednje šanse za kvalifikacije: Košarkaši BiH večeras igraju protiv Slovačke

Radiosarajevo.ba
Posljednje šanse za kvalifikacije: Košarkaši BiH večeras igraju protiv Slovačke
Nakon teškog poraza koji im je, tokom vikenda, nanijela reprezentacija Švedske u Zenici, košarkaši Bosne i Hercegovine večeras igraju novi susret pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Svoj put do nove pobjede izabranici Duška Vujoševića večeras će tražiti protiv reprezentacije Slovačke, selekcije protiv koje su u Skenderiji izborili prvu pobjedu u ovom ciklusu pretkvalifikacija.

Riječ je o reprezentaciji koja se nalazi na posljednjem mjestu tabele Grupe A, koja je do sada ostvarila samo jednu pobjedu uz tri poraza i koja bi mogla biti nešto lakši zadatak za bh. košarkaše. Ipak, dokaz da je ovo jedna od najtežih grupa jeste upravo pobjeda Slovaka, koji su uspjeli savladati Švedsku, jedinu enigmu za bh. košarkaše u ovim pretkvalifikacijama.

S druge strane, bh. košarkaši su posljednjim porazom u Zenici znatno umanjili svoje šanse za prolazak u kvalifikacije, zbog čega će im dvije naredne utakmice biti ključne i u njima moraju izboriti dvije pobjede. Ovaj težak zadatak će morati izvesti na gostujućim terenima, znatno oslabljeni zbog suspenzije saveza koju je zaradio Renfroe, ali i odsustva dvojice košarkaša Igokee.

Pre Vujoševićem, Musom i društvom od večeras se, dakle, nalazi jedan od najtežih zadataka i ostaje da se nadamo da će, u terminu od 18 sati, bh. košarkaški Zmajevi stići do nove pobjede.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije