Teodosić ipak propušta Evropsko prvenstvo u košarci

Anadolija
Teodosić ipak propušta Evropsko prvenstvo u košarci
Kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić neće nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu (Eurobasket 2017).

Košarkaški savez Srbije je saopćio kako hronična povreda lista, zbog koje je propustio dio priprema i sve dosadašnje trening utakmice tima, ne može da bude u potpunosti zaliječena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, poslije konsultacija s medicinskim timom reprezentacije i LA Klipersa, zajednički donijeli ovu odluku.

”Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procjena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje” izjavio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Đorđević je dodao kako je riječ o igraču ”koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika”.

”Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama“, kazao je Đorđević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije